google.com, pub-1029210232429526, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Son dakika! Özgür Özel Çorlu tren katliamı duruşması sonrası konuşuyor | CANLI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Çorlu tren katliamı duruşması sonrasında açıklama yapıyor...

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 7’si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği tren faciasının davasında karar açıklandı. 13 sanığın yargılandığı davada, dönemin TCDD Birinci Bölge Müdürü Nihat Aslan'a 15 yıl, TCDD Birinci Bölge Bakım Müdürü Mümin Karasu'ya 17 yıl 6 ay ve Bakım Servis Alanlarından Sorumlu Müdür Yardımcısı Levent Meriçli'ye ise 9 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel duruşmanın ardından açıklama yapıyor.

Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Çorlu tren katliamının karar duruşması için buradaydık. Şubat ayında hiç beklenmedik bir şekilde duruşma bugüne atıldığında büyük bir infial vardı. O gün ailelere söz vermiştik. 25 Nisan'da buraya çok daha güçlü geleceğiz ve çok daha kalabalık olacağız diye.

Buralarda kimsesiz kaldıkları, tek başına yürüdükleri günler de oldu. Bugün burada büyük bir kalabalıkla, büyük bir inançla yıllardır bu mücadeleyi gösteren ve bütün Türkiye'deki mağdurlara umut olan, hakkı yenenlere örnek olan bu büyük ailelerin önünde öncelikle hepimiz saygıyla eğiliyoruz.

Başta Çağdaş Hukukçular olmak üzere, Türkiye tarihinin en büyük iş cinayetinde Soma'da sadece 2 tutuklu var. Biri Selçuk Kozağaçlı biri sevgili Can Atalay. Soma'da o günkü şartlarda bütün mücadeleleri sonucunda onları alıp içeri attılar. Soma'nın katillerini dışarı bıraktılar.

Bugün burada belki de ilk kez kamu görevlilerinin ceza aldığı, tutuklandığı, 22 yıldır yerleştirilmiş cezasızlık kültürünün ilk kez geriletildiği, ülkeyi yönetenlerin benim bürokratıma, benim yöneticime, kamu görevlime dokundurtmam çünkü verdiğim kanunsuz emirleri onlar uyguluyor, onlar yargılanırsa bundan sonra sözümü dinlemezler mantığıyla hiçbirini feda etmeyenlerin bugün halkın göstermiş olduğu büyük dirayet, halkın göstermiş olduğu büyük dayanışma sonucunda geri adım attıklarını görüyoruz.

Mahkeme heyeti tarihe kendileri adına bir utanç değil, aslında hukuk için küçük ama Türkiye'de mücadelelerin tümü için büyük bir adıma katkı sağladılar.

Son dakika haberinin detayları hazırlanıyor...

google.com, pub-1029210232429526, DIRECT, f08c47fec0942fa0