google.com, pub-1029210232429526, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Merve Dizdar'ın konuşması AK Partili ismi rahatsız etti

Cannes Film Festivali'nde en iyi kadın oyuncu ödülünü alan Merve Dizdar, teşekkür konuşmasında "Bu ödülü kendine layık görülenlere boyun eğmeyip eyleme geçen, bu uğurda her şeyi göze alan ve ne olursa olsun umut etmekten vazgeçmeyen tüm kız kardeşlerime ve Türkiye'de hak ettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara armağan ediyorum" dedi. AK Partili Emre Cemil Ayvalı, Dizdar'ın sözlerini hedef alarak "Batı'nın Ezik Kölelerinden biri daha" dedi.

Başarılı oyuncu Merve Dizdar, yönetmen Nuri Bilge Ceylan imzalı 'Kuru Otlar Üstüne' filmindeki performansıyla Cannes Film Festivali’nde en iyi kadın oyuncu ödülünü kazandı. Ödülü alan Dizdar, teşekkür konuşmasında "Onu tanımak ve anlamak için uzun uzun çalışmak isterdim ama ne yazık ki yaşadığım coğrafyada bir kadın olmak, Nuray'ın ve Nuraylar'ın duygusunu doğduğum günden beri ezbere bilmeyi gerektiriyor" ifadelerini kullandı. Birçok isim tarafından tebrik alan Dizdar, AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Emre Cemil Ayvalı tarafından hedef alındı.

AK PARTİLİ AYVALI'DAN ÇİRKİN SÖZLER

Dizdar’ın konuşmasına yönelik saldırgan ifadeler sarf eden Ayvalı, "Batı’nın Ezik Kölelerinden biri daha. Aldığı ödülü oyunculuğuna değil, iki büklüm sunduğu sadakatine ve ülkesini onların diliyle aşağılamasına borçlu" dedi.

'KÖLESİ OLDUĞU ZİHNİYETE PEŞKEŞ ÇEKECEK KADAR...'

Sosyal medyada paylaşımlarına devam Ayvalı, "Eline tutuşturulan kağıdı titreyerek okuyacak kadar ezik, kendi ülkesini kölesi olduğu zihniyete peşkeş çekecek kadar kompleksli" ifadelerini kullandı.

Ayvalı ayrıca Dizdar için “Fransa’da saraylarda ağırlanan PKK’lılardan farkı sektöründen ibaret. Merve Dizdar budur” dedi.

Merve Dizdar Cannes Film Festivali'nde en iyi kadın oyuncu ödülünü aldı

google.com, pub-1029210232429526, DIRECT, f08c47fec0942fa0