google.com, pub-1029210232429526, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kur sıçradı, Merkez'in yeni patronunun ataması gecikti

Merkez Bankası'nın Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun görevden alınıp yerine Hafize Gaye Erkan'ın yeni başkan olarak atanması uzun zamandır beklenmesine rağmen henüz gerçekleşmedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilgili kararnameyi imzaladığı bile belirtildi. Kulislere göre ise döviz kurlarındaki yükselişten dolayı atama gecikti. Başkan yardımcılıkları ve para kurulu gibi atamalar için de isim belirlemenin devam ettiği belirtiliyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun görevden alınıp yerine Hafize Gaye Erkan'ın yeni başkan olarak atanması uzun zamandır beklenmesine rağmen henüz gerçekleşmedi. Kulislere göre döviz kurlarındaki yükselişten dolayı atama gecikti.

Ekonomi kurumları kaynaklarına göre, yeni Merkez Bankası Başkanı olarak Hafize Gaye Erkan isminde uzlaşı sağlandı. Ekonomim'den Şebnem Turhan'a konuşan kaynaklar, kurdaki yükselişin ve ekonomideki sıkıntılardan yeni Merkez Bankası yönetiminin sorumlu tutulmaması için bir süre beklenmiş olabileceğini belirtti. Kaynaklar, başkan yardımcılıkları ve para kurulu gibi atamalar için de isim belirlemenin devam ettiğini vurguladı.

KAMU BANKALARINDA DA DEĞİŞİKLİK OLACAK

Öncelik Merkez Bankası kadrolarında oluşurken diğer düzenleyici kurumlar ile kamu bankalarında da değişiklik bekleniyor. Ekonomiye dönük uzun süreden beri yaşanan sorunlar çerçevesinde kamu bankları da eleştirilerin hedefinde olmuştu.

Dolar kuru dün yüzde 7'nin üzerinde artarak 23,2 lirayı görmüş, euro ise 25 lirayı geçmişti.

'Merkez Bankası'nın yeni başkanı belli oldu' iddiası

google.com, pub-1029210232429526, DIRECT, f08c47fec0942fa0