google.com, pub-1029210232429526, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kilo Vermek Ve Formda Kalmak İçin Her Gün Salona Gitmenize Gerek Yok!

Sağlıklı uzun ömürlü bir yaşama sahip olabilmenin ilk kuralı sağlıklı beslenmek, egzersiz spor yapmak ve fazla kiloları vermek olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Uzmanlarda her fırsatta spor ve egzersiz yapmanın önemini her zaman vurguluyorlar. ABD 'de yapılan son araştırma ise spor yapmak için gidilen spor salonları gerçeğini alt üst etti.

Spor yapmanın vücudumuz ve sağlığımız üzerindeki faydalarını hepimiz çok iyi biliyoruz. Spor ve sağlık üzerine yapılan bir araştırma, hafta sonu yapılan güçlü bir sporun da çok değerli olduğunu ortaya koydu. ABD’de 350 bin kişiyi kapsayan 10 yıl süren araştırma, ‘hafta sonu savaşçısı’ olarak adlandırılan kişileri inceledi. JAMA tıp dergisinde yayınlanan araştırma sonuçlarına göre, kaç kez spor yapıldığından çok, hangi sürede, neyin yapıldığı önem gösteriyor. Uzmanlar haftada 150 dakikalık makul yoğunlukta egzersizi tavsiye ediyor. Tempolu bir yürüyüş, hafif tempo bisiklet ve çiftler tenisi oynamak makul yoğunlukta egzersize karşılık geliyor. Sağlık uzmanlarına göre, 75 dakikalık yoğun bir aktivite yapabilirsiniz; koşmak, yüzmek veya futbol oynamak gibi. ABD’deki araştırmaya katılan kişilerin çoğu, 150 dakikalık süreyi haftaya yayıyordu. Ancak bu süreyi bir veya iki seansa yayan kişiler de araştırmada yer aldı. Haftaya yaysın ya da hafta sonuna sıkıştırsın, tavsiye edilen sürede egzersiz yapabilen kişilerin, yapmayanlara göre daha az ölüm riski olduğu ortaya koyuldu.

KİLO VERMEK VE FORMDA KALMAK İÇİN HER GÜN SALONA GİTMENİZE GEREK YOK! BİLİMSEL ARAŞTIRMA ÇARPICI GERÇEĞİ ORTAYA KOYDU

Ayrıca uzmanlar insanların güç egzersizleri de dahil olmak üzere her gün bir tür fiziksel aktivite yapmaları ve uzun süre oturmamaya çalışmaları gerektiğini söylüyor.nGüç egzersizleri yoga, pilates ve ağır bahçe işlerini içerir.

Önerilen fiziksel aktivite seviyelerine ulaşmaya yardımcı olabilecek ve daha kısa, daha keskin patlamalarla yapılabilecek çok kuvvetli aktivite şunları içerir:

yüksek yoğunluklu interval antrenman

eğirme sınıfları

ağır ağırlık kaldırmak

tepe sprinti

ARAŞTIRMALAR BÜYÜK YANKI UYANDIRDI

İngiliz Kalp Vakfı kıdemli kalp hemşiresi Joanne Whitmore şunları söyledi: "Bu büyük çalışma, egzersiz söz konusu olduğunda, ne zaman yaptığınızın önemli olmadığını gösteriyor. En önemli şey, fiziksel aktivitenin ilk etapta üstlenilmesidir. Egzersizinizi hafta sonu veya haftaya yaysanız da, her hafta 150 dakikalık orta yoğunlukta aktivite yapmayı hedefleyin. Egzersiz sağlığınızı iyileştirebilir, kalp krizi ve felç gibi kalp ve dolaşım hastalıkları riskinizi azaltabilir. Orta yoğunluktaki aktiviteler daha fazla nefes almanızı ve kalp atışınızın normalden daha hızlı atmasını sağlar, ancak bunları yaparken yine de sohbet edebilmeniz gerekir." dedi.

google.com, pub-1029210232429526, DIRECT, f08c47fec0942fa0