google.com, pub-1029210232429526, DIRECT, f08c47fec0942fa0

KARAR'ın haberleri ses getirdi: Kızıl Ordu konserleri iptal

Kızıl Ordu korosunun, Kırım ve Kafkas halklarının matem günleri olan 18 Mayıs ve 21 Mayıs tarihlerinde yapmayı planladığı provokatif konserler; gelen tepkiler ve KARAR'ın ısrarla gündeme getirdiği haberlerin ardından iptal edildi. İsf Sanat'ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda konserlerin teknik nedenlerden dolayı ileri bir tarihe ertelendiği belirtildi.

MERVE ŞİŞMAN

Kızıl Ordu’nun Kırım ve Çerkes sürgünlerinin yıldönümü olan 18 Mayıs ve 21 Mayıs tarihlerinde, Bursa ve Antalya’da gerçekleştirmeyi planladığı konserler gelen büyük tepkiler ve KARAR'ın gündeme getirdiği haberlerin ardından iptal edildi.

Artan tepkiler ve konserlerine yönelik imza kampanyalarının ardından KARAR'a açıklama yapan Isf Sanat; 18 Mayıs Bursa 20-21 Mayıs Antalya konserlerinin iptal edildiğini açıkladı.

Yapılan görüşmenin ardından sosyal medyadan da paylaşım yapan İsf Sanat, konserlerin teknik nedenlerden dolayı ileri bir tarihe ertelendiğini aktardı.

Kızıl Ordu Korosu konserine tepki yağıyor! 'Her nota hayatını kaybedenlerin kemiklerini sızlatacak'

Sessizliğiniz utanç verici

KARAR'a konuşan Ukrayna Kırım Tatarları Milli lideri Mustafa Cemil Kırımoğlu şu açıklamayı yaptı:

Ankara'da bugün konuya ilişkin yeni görüşmemiz oldu. Antalya, Alanya, Ankara, Bursa konserleri iptal edilecek. İnşallah İstanbul'u da iptal ettireceğiz. Çalışmamız sonuç verdi. KARAR Gazetesi olarak verdiğiniz desteğiniz için de size teşekkür ederiz.

KARAR'a konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey: Belediyeye bağlı bir iş değildi. Organizasyon firması iptal etmiş. Bizim konuya dair bir bilgimiz yoktu. Böyle bir durum zaten kabul edilemezdi.

Kafkas Sivil Toplum Kuruluşları Koordinasyonu'ndan Kızıl Ordu Korosu etkinliklerine tepki

Devlet neyi bekliyor

google.com, pub-1029210232429526, DIRECT, f08c47fec0942fa0