google.com, pub-1029210232429526, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Guardiola İstanbul'da ilk peşinde

Premier Lig ve Federasyon Kupası'nı müzesine götüren Manchester City, İstanbul'da Şampiyonlar Ligi'ni de kazanarak 'üçleme' yapmak istiyor. Pep Guardiola ise, üç kupayı kazanması halinde bunu iki kez başaran ilk teknik adam olacak.

İngiltere Premier Lig’e son yıllarda kazandığı başarılarla damga vuran Manchester City, Federasyon Kupası’nın ardından UEFA Şampiyonlar Ligi’ni de kazanarak tarihi bir rekora ulaşmayı amaçlıyor. Premier Lig’de son 6 yılın 5’inde şampiyonluk ipini göğüsleyen Manchester City, Federasyon Kupası zaferiyle de İspanyol teknik adam Pep Guardiola’nın teknik direktörlük yaptığı yedi yıllık dönemde 21 yerel kupanın 11’ini kazandı.

Uzun yıllar boyunca Liverpool ve Manchester United tarafından domine edilen İngiliz futbolunda son dönemdeki çıkışıyla “mavi”yi hakim renk haline getiren Manchester City, İstanbul’un ev sahipliği yapacağı Devler Ligi finalinde Inter’i yenmesi halinde üç kupayı da müzesine götürerek tarihi bir başarıya imza atacak. Manchester City, favori olarak geldiği İstanbul’dan kupayla ayrılması halinde İngiliz futbolunda “üçleme” (treble) yapmayı başaran ikinci kulüp olarak tarihe geçecek.

Manchester United, “Sir” unvanlı Alex Ferguson’un çalıştırdığı dönemde Premier Lig, Federasyon Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi’ni aynı yıl kazanarak İngiliz futbol tarihinde bir ilki gerçekleştirmişti Kentin “mavi” yakasındaki City, 24 yıl sonra aynı başarıyı yakalamak için İstanbul’a gelecek. 52 yaşındaki Pep Guardiola, Manchester City ile üç kupayı da kazanması halinde bunu iki kez başaran ilk teknik adam olarak tarihe geçecek.

google.com, pub-1029210232429526, DIRECT, f08c47fec0942fa0