google.com, pub-1029210232429526, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Fransa ve Belçika İran büyükelçilerini çağırdı

İran'ın İsrail'e düzenlediği askeri saldırı sonrası dünyadan tepkiler geliyor. Fransa ve Belçika, saldırıyı kınamak ve gelişmeleri görüşmek üzere İran büyükelçilerini dışişleri bakanlıklarına çağırdı.

Fransa ve Belçika, İsrail'e düzenlenen saldırının İran büyükelçilerini Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı. Fransa Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre İran büyükelçisi, Fransa'nın saldırıyı kınadığı ve durumu yatıştırmak için ortaklarıyla işbirliği yaptığı vurgusuyla Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

BELÇİKA'DAN KINAMA

Belçika Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib'in açıklamasına göre, İran büyükelçisi de İsrail'e yönelik saldırıyı kınamak üzere bakanlığa çağrıldı.

Lahbib, bu saldırının bölgesel istikrarı tehlikeye attığını ve tarafları itidalli olmaya çağırdığını belirtti.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz günlerde İsrail, İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına yönelik hava saldırısı düzenledi. Saldırıda İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan yüksek rütbeli iki general de dahil olmak üzere toplam yedi kişi hayatını kaybetti.

İsrail'in 1 Nisan'da gerçekleştirdiği bu saldırının ardından, İran misilleme yapacağını ve İsrail'in bu hareketinin bir savaş nedeni sayılabileceğini duyurdu. İran, geçtiğimiz günlerde de İsrail'e yönelik geniş çaplı bir askeri saldırı başlattığını açıkladı. Saldırıda yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesi kullanıldı. İran, bu saldırıda bazı İsrail askeri hedeflerinin başarıyla vurulduğunu iddia etti.

İsrail Savunma Kuvvetleri, İran'ın saldırılarının büyük bir kısmının hava savunma sistemleri tarafından etkisiz hale getirildiğini, ancak güneydeki bir askeri üsse isabet eden füzenin zarar verdiğini belirtti. İsrail, bölgedeki güvenlik önlemlerini artırırken, durumun daha da kötüleşebileceği yönünde uyarılarda bulundu.

İran saldırısı sonrası dikkat çeken karar: Netanyahu, Refah kara operasyonunu erteledi

Biden'dan Netanyahu'ya uyarı: İran'a karşılık verirken dikkatli olun

google.com, pub-1029210232429526, DIRECT, f08c47fec0942fa0