google.com, pub-1029210232429526, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Dış Ticarette Dijital Fuar Dönemi

Ticaret Bakanlığı ertelenen ya da iptal edilen fuarları sanal ortama taşıyor. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 'Sanal fuarlarımıza 1-3 Haziran tarihinde ayakkabı ve saraciye fuarı 'Shoedexpo' ile başlıyoruz' dedi

Corona virüsü salgını küresel ticarete de büyük bir darbe vurdu. Azalan ticaret hacmi, Türkiye’nin ihracatını da olumsuz etkiledi. Nisan ayında Türkiye’nin ihracatı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 41,4 oranında azaldı. Ancak sorun sadece Nisan ayıyla sınırlı değil. Fuarların iptal edilmesi nedeniyle gelecek aylar için yapılacak iş bağlantıları, alınacak siparişler de riske girdi.

Bu riski azaltmak için Ticaret Bakanlığı ertelenen ya da iptal edilen fuarları sanal ortama taşıyor. Bu süreçte dijital pazarlama yöntemlerinin ve sanal ticaret platformlarının daha önemli hale geldiğini belirten Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, sanal ticaret heyetleri organizasyonlarının ardından sanal fuar çalışmalarını da başlattıklarını açıkladı.

İlk dijital fuar 1-3 Haziran’da

Pekcan, “Sanal fuarlarımıza 1-3 Haziran tarihinde ayakkabı ve saraciye fuarı 'Shoedexpo' ile başlıyoruz” dedi. Ardından 22-26 Haziran tarihlerinde "Agrivirtual-Sanal Tarım Makineleri Fuarı" düzenlenecek.

Ayakkabı ve deri sektörü açısından büyük önem taşıyan ve Mart ayı başında yapılması planlanan Shoexpo İzmir fuarı, salgın nedeniyle ertelenmişti. VOA Türkçe’ye konuşan Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Zandar, ihracat açısından fuarların büyük önem taşıdığını vurguladı. Zandar, fiziki fuarların yapılamadığı bir ortamda Türkiye’nin dijital fuar trenini hızla yakalamasının çok önemli olduğunu söyledi.

google.com, pub-1029210232429526, DIRECT, f08c47fec0942fa0