google.com, pub-1029210232429526, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Ankara'da Yağışlar Sonrası Karadeniz Görüntüleri

Ankara'da yaklaşık bir aydır devam eden yağışlar, bitki örtüsü bozkır olan Başkentte Karadeniz şehirlerini andıran görüntüler ortaya çıkarttı. Yağışlarla yeşile bürünen Ankara'nın dağları ve tepeleri, uzun süre sonra yüzünü gösteren güneşle Karadeniz Bölgesi'ni aratmayan yeşil örtüyü gözler önüne serdi. Yeşilkent Mahallesi'nde akasya ve çam ağaçları ile buluşan çayırlar tabloluk manzaralar ortaya çıkardı. AA tarafından dronla havadan görüntülenen bozkırda yeşeren çayırların ormanlarla bütünleştiği alanlar ve oluşan çiçek tarlalarının etkileyici görüntüsü, doğanın canlandığını gösterdi.

Ankara, mayıs ayı boyunca ve haziran ayının ilk haftasında aralıksız devam eden yağışlarla yeşile büründü. Zaman zaman sel felaketlerine de yol açan sağanakla kente su veren barajlar geçen yılki seviyenin üstüne çıkarken doğa da canlandı.

TABLOLUK MANZARALAR ORTAYA ÇIKARDI

Ankara'nın dağları ve tepeleri yeşilin her tonuyla tanışırken uzun süre sonra yüzünü gösteren güneş, Karadeniz Bölgesi'ni aratmayan yeşil örtüyü gözler önüne serdi. Çankaya ilçesindeki Yeşilkent Mahallesi'nde akasya ve çam ağaçları ile buluşan çayırlar tabloluk manzaralar ortaya çıkardı.

GÖRÜNTÜLER ETKİLEYİCİ

Bozkır olarak bilinen kentte yeşeren çayırların ormanlarla bütünleştiği alanlar ve oluşan çiçek tarlalarının etkileyici görüntüsü, AA tarafından dronla havadan görüntülendi.

google.com, pub-1029210232429526, DIRECT, f08c47fec0942fa0