google.com, pub-1029210232429526, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Abdullah Gül'den 'Raşid Gannuşi' yazısı: Demokrasiye inanan herkes gibi üzülüyorum

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tunuslu Nahda Hareketi'nin tutuklu lideri Raşid Gannuşi hakkında kaleme aldığı yazıda, "Tutukluluğunun bu yaz sona ermesi gerekirken, şimdi uzatılacak gibi görünüyor. Bu ihtimal, demokrasiye inanan herkes gibi beni de üzüyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tunuslu Nahda Hareketi'nin cezaevinde bulunan lideri Raşid Gannuşi'nin tutukluluğunu eleştirdiği bir yazı kaleme aldı.

Project Syndicate'de yayımlanan yazısına Gül, "Raşid Gannuşi'nin durumu daha fazla ilgiyi hak ediyor (Rached Ghannouchi’s Plight Deserves More Attention)" başlığını verdi.

'BİR ARADA YAŞAMA İDEALİ İÇİN KÖTÜYE İŞARET'

Gül, Tunus’ta Cumhurbaşkanı Kays Said’in en önde gelen muhaliflerinden Raşid Gannuşi'nin tutukluluğuyla ilgili "Siyasi zulme karşı uzun süredir sesini yükselten eski bir siyasetçi ve eski bir cumhurbaşkanı olarak, hapisteki Tunuslu siyasetçi Raşid Gannuşi'nin durumuna dikkat çekmeyi bir görev biliyorum. Tutukluluğunun bu yaz sona ermesi gerekirken, şimdi uzatılacak gibi görünüyor. Bu ihtimal, demokrasiye inanan herkes gibi beni de üzüyor" ifadelerini kullandı.

Gül, "Müslüman bir toplumda böylesine ılımlı bir siyasi figürün kovuşturmaya uğraması, bir arada yaşama ve hoşgörü ideallerini savunan diğer benzer siyasi aktörler için kötüye işarettir" dedi.

google.com, pub-1029210232429526, DIRECT, f08c47fec0942fa0