Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

28. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin kapanış töreni yapıldı

– Uluslararası Sinema Eleştirmenleri Birliğinin ödülüne, senarist Emine Yıldırım’ın “Gündüz Apollon Gece Athena” filmi layık görüldü

- Uluslararası Sinema Eleştirmenleri Birliğinin ödülüne, senarist Emine Yıldırım'ın "Gündüz

ANKARA (AA) – Bu yıl 28’incisi düzenlenen Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali kapanış etkinliğiyle sona erdi.

“Benzersiz Kadınlar, Benzersiz Hikayeler” temasıyla Uçan Süpürge Vakfı tarafından düzenlenen festivalin kapanış töreni, Kült Kavaklıdere Sineması’nda yapıldı.

Tören, hayatını kaybeden tüm kadınlara ithafen kısa film gösterimi ile başladı.

Uçan Süpürge Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Halime Güner konuşmasında, genç ve yeni bir ekiple yola çıktıklarını söyleyerek, festivalde emeği geçen ekibe ve destekçilere teşekkür etti.

Sosyal Gelişim ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Vurgun Kavlak ise festivalin bir parçası olmaktan onur duyduklarını belirterek, kadınlarla dayanışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Festival kapsamında, Uluslararası Sinema Eleştirmenleri Birliği (FIPRESCI) ödülü için yarışan 10 film arasından, “Gündüz Apollon Gece Athena” filmiyle yönetmen, senarist ve editör Emine Yıldırım ödüle layık görüldü.